Bovenbeenlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenbenen erg slap en rimpelig worden

Tijdens wandelen of sporten kan overtollige huid u beperken in uw beweging en knellen in de kleding. Een bovenbeenlift operatie kan uw bewegingsvrijheid aanzienlijk verbeteren.

Bij een geringe huidverslapping van het bovenbeen kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de lies. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen dienen opgespannen te worden, waardoor er een lang litteken ontstaat van lies soms tot de knie. Het litteken wordt in de binnenkant van het bovenbeen gelegd, zodat dit later minder opvalt. Indien nodig wordt in dezelfde correctie overmatig vetweefsel verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters.

Opname

De operatie gebeurt onder narcose in dagopname (eventueel met  overnachting).

Na de operatie

Na de operatie adviseren wij een elastische compressiebroek met bovenbenen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie dient u zich zo rustig mogelijk te gedragen. U mag geen sport en zwaar lichamelijk werk uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer 3-4 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

Deze operatie geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een beenlift geeft wel zichtbare littekens aan de binnenzijde van het bovenbeen en in de lies. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen.

Beenlift € 4.100,-  narcose en (24 uur) opname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).