Borstvergroting

De redenen waarom iemand voor een borstvergroting kiest zijn strikt persoonlijk. Het kan zijn dat de borsten in ontwikkeling zijn achtergebleven en u zich minder vrouwelijk voelt hierdoor. Ook kan het zijn dat de vorm en stevigheid verloren is gegaan (bijvoorbeeld na zwangerschap). Voor iedere vrouw die niet tevreden is over de omvang en vorm van haar borsten kan een borstvergroting de goede keuze zijn.

Een borstvergroting is een ingreep waarbij de borsten van de vrouw door middel van een operatie worden vergroot. De meest eenvoudige, effectieve en duurzame mogelijkheid om borsten te vergroten is met behulp van prothesen. De prothesen bestaan uit een zakje van siliconenrubber gevuld met dikke siliconengel. Wij maken alleen gebruik van in Nederland vervaardigde en goedgekeurde borstprothesen (met certificaat en garantiebewijs).

De operatie duurt gemiddeld één tot twee uur en vindt plaats onder narcose.

Na de operatie zijn uw borsten voorzien van pleisters en stevig ingepakt in een steungevend verband. In het wondgebied blijft meestal een dun slangetje (drain) achter dat ervoor zorgt dat het wondvocht wordt afgevoerd.
Nazorg

Geadviseerd wordt om de eerste zes weken na de operatie dag en nacht een bh te dragen. Deze ondersteunt de borsten en gaat zwelling tegen. Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren zijn toegestaan. Na de operatie is het beter om zes weken niet te sporten of zwaar te tillen en de eerste twee weken uw armen niet boven uw hoofd te brengen.
Het is verstandig gedurende de eerste week na uw ziekenhuisopname te zorgen dat iemand u kan helpen in huis.

Controle

Twee weken na de ingreep komt u terug bij de plastisch chirurg. Zo nodig worden dan de hechtingen verwijderd, maar meestal is dit niet nodig omdat er oplosbare hechtingen zijn gebruikt. Tijdens de controle krijgt u advies over littekenbehandeling.

De plastisch chirurg bekijkt samen met u wat het resultaat is van de operatie na twee weken en na zes weken.

Borstvergroting inclusief Mentor protheses € 3.250 narcose met dagopname
Borstprothese wissel inclusief Mentor prothese € 3.400 narcose met dagopname
Borstlift € 3.750 narcose met opname
Borstlift gecombineerd met protheses € 4.750 narcose met opname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).