Borstverkleining

Lichamelijke klachten die ontstaan door te zware borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen pijnklachten in schouders, rug en hals ontstaan. Als daarnaast de borsten ook verslapt zijn kan smetten van de huid onder de borstplooi voorkomen.

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep waarbij de borst van de vrouw operatief wordt verkleind. Er wordt dan borstweefsel (vet en klierweefsel) en huid weggehaald.

Voor deze operatie wordt u een aantal dagen opgenomen in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens de operatie gaat u onder narcose. Bij de meest gebruikte techniek wordt de borst verkleind door aan de onderkant huid, vet en klierweefsel te verwijderen. De tepel wordt meestal wat hoger op de borst geplaatst. Dit gebeurt allemaal volgens een methode waarbij de natuurlijke vorm van de borst zoveel mogelijk behouden blijft. De plastisch chirurg zal vooraf met u bespreken welke techniek voor u de juiste keuze is.

Na de operatie

Na de operatie zijn uw borsten voorzien van pleisters en stevig ingepakt in een steungevend verband. In het wondgebied blijft meestal een dun slangetje (drain) achter dat ervoor zorgt dat het wondvocht wordt afgevoerd. Na enkele dagen wordt deze drain verwijderd.  De eerste 24 uur na de operatie heeft u mogelijk wat pijn en kunnen de borsten strak en gespannen aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt geleidelijk.

Nazorg

Wij adviseren om gedurende de eerste zes weken na de operatie dag en nacht een bh te dragen bij voorkeur een sport-bh met een voorsluiting. Deze ondersteunt de borsten en gaat zwelling tegen. Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren zijn toegestaan. Na de operatie is het beter om zes weken niet te sporten of zwaar te tillen en de eerste twee weken uw armen niet boven uw hoofd te brengen.

Het is aan te raden om in de eerste week na uw ziekenhuisopname ervoor te zorgen dat iemand u kan helpen in huis.

Zorg ervoor dat u de littekens van de operatie de eerste 6 maanden goed beschermd tegen de zon door deze af te dekken met kleding of een pleister. Eventueel de littekens beschermen door zonnebrandcrème met factor 50 (sunblock) op te brengen. Littekenweefsel is erg gevoelig voor zonlicht en kan snel verbranden.

Controle

Twee weken na de ingreep komt u voor controle terug op het spreekuur bij de plastisch chirurg. Zonodig worden dan de hechtingen verwijderd, maar meestal is dit niet nodig omdat er oplosbare hechtingen zijn gebruikt. Tijdens de controle krijgt u advies over littekenbehandeling. De plastisch chirurg bekijkt samen met u wat het resultaat is van de operatie na acht weken.

De plastisch chirurg houdt zoveel mogelijk rekening met uw wensen voor wat betreft de vorm, grootte en stevigheid van de borsten. De plastisch chirurg bespreekt met u welke cupmaat bij uw lichaam past. Er zullen littekens op uw borsten zichtbaar blijven na de operatie die na verloop van tijd zullen bijtrekken en niet meer rood en gezwollen zijn. Het kan bovendien enkele maanden duren voordat de borsten hun uiteindelijke vorm hebben.

Borstverkleining € 3.900 narcose met opname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).