Bovenarmlift

Door extreme vermagering, veroudering of andere oorzaken kan de huid en het vet van de bovenarm erg slap en rimpelig worden.

Onder de armen en oksels is er  een teveel aan huid wat gaat hangen. Dit kunt u met behulp van plastische chirurgie laten corrigeren.

De operatie

Bij een verslapping van de bovenarm kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en het overschot aan huid weg te snijden. Er ontstaat een litteken van de elleboog tot in de oksel. Het litteken wordt in de binnenkant van de bovenarm gelegd, zodat dit later minder opvalt. Tijdens deze ingreep kan er tevens vetweefsel worden verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters.

Opname

De meeste patiënten willen graag een nacht overblijven na de ingreep in de kliniek.

Advies na de operatie

Na de operatie adviseren wij een strakke elastische bandage voor de bovenarmen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 6 weken na de operatie mag u geen sport en zwaar lichamelijk werd uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer 2-3 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk.

Deze operatie geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een armlift geeft zichtbare littekens aan de binnenzijde van de bovenarm en in de oksel. De plastisch chirurg zal deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien laten vallen. Het uiteindelijke litteken kan verschillend uitvallen per persoon.

Armlift  € 3.900,-  narcose met dagopname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).