Botox

(Frons)rimpels in uw voorhoofd of kraaienpootjes naast uw ogen kunnen zeer effectief worden behandeld met een Botox of Dysport injectie. Het is een natuurlijk gif, een neurotoxine, dat gemaakt wordt door een bacterie. Het blokkeert de zenuwfunctie en werkt als een soort spierontspanner.

Er zijn meerdere fabrikanten die Botuline A Toxine produceren. Dit gebeurt onder de merknamen Botox en Dysport. Beide producten zijn vrijwel gelijk. Onze plastisch chirurgen werken zowel met Dysport als met Botox.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Met een dun, klein naaldje wordt het medicijn ingespoten. Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Na een uur is dat vaak verdwenen.

Het resultaat is na enkele dagen tot een week te zien. Het effect van een injectie is niet blijvend, na drie tot zes maanden herstelt de functie van de zenuw. De spier gaat dan weer normaal functioneren. Het is geen probleem om het medicijn vaker te gebruiken. Door het regelmatig herhalen van een behandeling met Dysport of Botox houdt het effect langer aan.

Behandeling 1 zone € 200,-
Behandeling 2 zone’s € 250,-

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).