Liposuctie

Onder invloed van hormonen kunnen plaatselijk vetophopingen ontstaan die door het volgen van een dieet en sporten niet verdwijnen. Hiervoor kan liposuctie uitkomst bieden.

Liposuctie, ook wel liposculptuur genoemd, is een ingreep waarbij plaatselijk onderhuidse vetophopingen worden weggezogen en de lichaamscontouren worden verbeterd.

Liposuctie wordt meestal gedaan onder plaatselijke verdoving soms met een roesje. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de grootte van de behandeling is soms narcose noodzakelijk. Aan het begin van de operatie spuit de plastisch chirurg een speciale vloeistof onder de huid. Deze vloeistof bevat een verdoving, vermindert bloedverlies en maakt het wegzuigen van de vetcellen makkelijk.
Vervolgens maakt de plastisch chirurg enkele zeer kleine sneetjes in de huid, waarna het vet met behulp van een kleine buis wordt weggezogen. De sneetjes worden gehecht en gelijmd. De kleine littekens die ontstaan zullen na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar zijn.

Nazorg
Na de behandeling krijgt u speciale ‘drukkleding’ mee om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan. Deze kleding moet u gedurende 4 tot 6 weken dragen.

De eerste  wondcontrole zal twee weken na de behandeling plaatsvinden. Het resultaat van de ingreep is dan al goed te zien. Na 2 tot 3 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar.

Liposuctie/liposculpture 1e zone € 1300,-  poliklinisch

Liposuctie/liposculpture 2e zone € 1200,- poliklinisch

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).