Bovenooglid 

Sommige mensen hebben een teveel aan huid boven de ogen, waardoor de bovenoogleden gaan overhangen. De huid rondom het oog wordt, met naarmate men ouder wordt, slapper. Dit te veel aan huid boven de oogleden kan gecorrigeerd worden door de plastisch chirurg.

Klachten

De hangende bovenoogleden kunnen de volgende problemen geven: beperking van het blikveld, vermoeidheid, hoofdpijn en tranende ogen.

Correctie van de bovenoogleden wordt verricht onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg tekent met stift af op de huid welk deel weggenomen zal worden bij de operatie. Er wordt een snee in de plooi van het bovenooglid gemaakt. Het huidoverschot (met overtollig vetweefsel) wordt verwijderd. De huid wordt gesloten met dun hechtdraad. De hechtdraad wordt met behulp van hechtpleisters aan de huid geplakt. De pleisters moeten een week blijven zitten.

Na de ingreep

Na een bovenooglidcorrectie zijn de behandelde oogleden vaak blauw en gezwollen. Om dit zoveel mogelijk te beperken adviseren wij u om thuis de oogleden 48 uur te koelen. U kunt één of twee uur na de behandeling weer naar huis.

 Controle

Na een week komt u terug voor controle. De hechtingen worden verwijderd en afhankelijk van zwelling en bloeduitstortingen kunt u het eerste resultaat al zien. Het duurt een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.

Het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en is hierdoor nauwelijks zichtbaar. Na acht weken komt u weer op controle zodat de plastisch chirurg het resultaat kan bekijken. Na enige maanden kan het definitieve resultaat al zichtbaar zijn.

Ooglid correctie bovenoogleden € 985,- poliklinisch
Bij patiënten met een chronische ziekte of die bloedverdunners gebruiken € 1.175,- poliklinisch met dagopname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).