Bovenarmlift

Door extreme vermagering kan de huid en het vet van de bovenarm erg slap worden en gaan hangen. Dit is een opvallend gezicht bij blote armen. De overtollige huid kan ook hinderlijk zijn in kleren.

Onder de armen en oksels is er een teveel aan huid. Dit kunt u met behulp van plastische chirurgie laten corrigeren.

Bij een verslapping van de bovenarm kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en het overschot aan huid weg te snijden. Er ontstaat een litteken van de elleboog tot in de oksel. Het litteken wordt aan de onderkant en binnenzijde van de bovenarm gelegd, zodat dit later minder opvalt. Tijdens deze ingreep kan er tevens vetweefsel worden verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en geplakt met hechtpleisters.

Opname

De meeste mensen willen graag een nacht overblijven in de kliniek na de ingreep .

Advies na de operatie

Na de operatie adviseren wij een strakke elastische bandage voor de bovenarmen. Deze dient u gedurende vier weken dag en nacht te dragen en daarna nog twee weken overdag. De eerste zes weken na de operatie mag u geen sport en zwaar lichamelijk werd uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer twee-drie weken. Daarna mag u beginnen met licht werk.

Deze operatie geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een armlift geeft zichtbare littekens aan de binnenzijde van de bovenarm en in de oksel. De plastisch chirurg zal deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien laten vallen. Het uiteindelijke litteken kan verschillend uitvallen per persoon.

Armlift  € 3.900,-  narcose en dagopname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).