Beenlift

Door sterk afvallen kan de huid en het vet van de bovenbenen erg slap en rimpelig worden, met name aan de binnenkant. Ondanks intensief sporten blijft u letterlijk te ruim in uw vel zitten.

Tijdens wandelen of sporten kan overtollige huid u beperken in uw beweging en knellen in de kleding. Een bovenbeenlift operatie kan uw bewegingsvrijheid aanzienlijk verbeteren.

Bij een geringe huidverslapping van het bovenbeen kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de lies. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen dienen opgespannen te worden, waardoor er een litteken ontstaat van lies soms tot de knie. Het litteken wordt in de binnenkant van het bovenbeen gelegd, zodat dit later minder opvalt. Indien nodig wordt in dezelfde operatie overmatig vetweefsel verwijderd. De huid wordt oplosbare hechtingen onderhuids gehecht en geplakt met hechtpleisters.

Soms is er ook teveel huid over op andere plekken van het been of zijn er plaatselijk vetophopingen blijven bestaan. In deze gevallen wordt er een operatie op maat gepland en is het eventueel nodig om aanvullende liposuctie te doen.

Opname
De operatie gebeurt onder narcose in dagopname (eventueel met overnachting).

Na de operatie

Na de operatie adviseren wij een elastische compressiebroek met bovenbenen. Deze dient u gedurende vier weken dag en nacht te dragen en daarna nog twee weken overdag. De eerste twee weken na de operatie dient u zich zo rustig mogelijk te gedragen. U mag geen sport en zwaar lichamelijk werk uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer drie-vier weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na zes-acht weken.

De operatie van beenlift geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. De littekens verlopen aan de binnenzijde van het bovenbeen en zijn doorgaans weinig opvallend. Het uiteindelijke aspect van het litteken is verschillend van persoon tot persoon

Beenlift € 4.100,- narcose en dagopname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).