Borstlift

U heeft veel gewicht verloren en daar kunt u trots op zijn. In veel gevallen verliezen de borsten daarbij echter volume en gaan de borsten hangen (theezakjes). Als plastisch chirurg kunnen we dit met een operatie goed corrigeren.

Een borstlift is een ingreep waarbij overtollige huid van de borst wordt verwijderd, de borst wordt hierdoor weer strakker en de tepel en het borstweefsel worden hoger geplaatst. Door een borstlift blijft het volume van de borst gelijk, of wordt dit zelfs iets minder omdat er huid wordt verwijderd. Door een prothese erbij te plaatsen kan het oude volume van uw borst worden hersteld, als dat in uw situatie nodig is. Een prothese geeft ook meer stevigheid van de borst, dan van een operatie van borstlift alleen. We zullen vooraf met u bespreken of een prothese in uw situatie wenselijk is.

Tijdens de operatie gaat u onder narcose. Aan de onderkant van de borst wordt huid en soms ook enig vet- en klierweefsel verwijderd. Het borstweefsel wordt een stukje losgemaakt aan de onderkant en vervolgens samen met de tepel omhoog gebracht in een hogere positie. De huid wordt wordt strak over het borstweefsel getrokken en gehecht. Tijdens de operatie wordt er een drain achtergelaten om wondvocht naar buiten af te voeren. Na enkele dagen kan deze worden verwijderd. In operaties met een prothese wordt deze aanvullend onder het borstweefsel geplaatst en wordt de huid strak over borstweefsel en prothese getrokken.

Na de operatie

Na de operatie zijn uw borsten voorzien van pleisters en stevig ingepakt in een steungevend verband. In het wondgebied blijft meestal een dun slangetje (drain) achter dat ervoor zorgt dat het wondvocht wordt afgevoerd. Na enkele dagen wordt deze drain verwijderd.  De eerste 24 uur na de operatie heeft u mogelijk wat pijn en kunnen de borsten strak en gespannen aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt geleidelijk.

Nazorg

De eerste zes weken na de operatie moet u een goed zittende sport-BH dragen en mag u niet sporten.

Zorg ervoor dat u de littekens van de operatie de eerste 6 maanden goed beschermd tegen de zon door deze af te dekken met kleding of een pleister. Eventueel de littekens beschermen door zonnebrandcrème met factor 50 (sunblock) op te brengen. Littekenweefsel is erg gevoelig voor zonlicht en kan snel verbranden.

Controle

Twee weken na de ingreep komt u terug voor controle. Zo nodig worden de hechtingen verwijderd. Meestal is dit niet nodig omdat er voor een oplosbare hechting wordt gekozen.

Littekens

De littekens bij een borstlift verlopen rondom de tepel en als een anker verticaal onder de tepel en in de onderplooi. De littekens kunnen met een BH goed worden bedekt en zijn in het decolleté niet zichtbaar.

Er wordt samen met u gekeken na twee weken en na acht weken na de operatie wat het resultaat is. Tijdens de controle krijgt u advies over littekenbehandeling.

Borstlift € 3.750,- narcose en opname

Borstlift gecombineerd met protheses € 4.750,- narcose en opname.

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).