Liposuctie

Onder invloed van hormonen kunnen plaatselijk vetophopingen ontstaan die door het volgen van een dieet en sporten niet verdwijnen.  Met liposuctie kunnen we het lichaam weer in zijn natuurlijke vorm krijgen.

Bij liposuctie wordt gebruik gemaakt van dunne canules (buisjes) om het vet weg te zuigen.

Om tot een goed resultaat te komen is het belangrijk dat de huid van goede elasticiteit is om na het verwijderen van de vetophoping opnieuw de gewenste, strakke vorm aan te nemen. Liposuctie is bedoeld om plaatselijk de harmonie van lichaamsvorm te herstellen. De behandeling is niet bedoeld om af te vallen.

Liposuctie wordt meestal gedaan onder plaatselijke verdoving of plaatselijke verdoving met sedatie (een roesje). Afhankelijk van het te behandelen gebied en de grootte van de behandeling is soms narcose noodzakelijk indien met combinatie met een buikwandplastiek

Aan het begin van de operatie spuit de plastisch chirurg een speciale vloeistof onder de huid. Deze vloeistof bevat een verdoving, vermindert bloedverlies en maakt het wegzuigen van de vetcellen makkelijk. Dit inspuiten gaat zeer behoedzaam en is nauwelijks te voelen.

Nazorg

Na de behandeling krijgt u speciale ‘drukkleding’ mee om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan. Deze kleding moet u gedurende 4 tot 6 weken dragen. Houd er rekening mee dat de eerste 24 uur nog wat ingebrachte vloeistof uit de wondjes kan lekken dus draag daarom oude of makkelijk wasbare kleding. U kunt een handdoek of celstofmatjes te gebruiken om het bed te beschermen.

Doorgaans kunt u na een week rust uw normale werkzaamheden weer oppakken, sportactiviteiten moet u echter 4 tot 6 weken vermijden.

De eerste poliklinische wondcontrole zal twee weken na de behandeling plaatsvinden. Het resultaat van de ingreep is dan al goed te zien, toch duurt het meestal 3 maanden voordat het definitieve resultaat is bereikt.

Liposuctie € 2.500,- narcose met dagopname

Liposuctie/liposculpture 1e zône  € 1300,-  poliklinisch

Liposuctie/liposculpture 2e zône € 1200,- poliklinisch

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).