Dermolipectomie

Door extreme vermagering kan de huid en het vet van de bovenarmen, benen, billen en buik erg slap en rimpelig worden.
Er is dan sprake van een overschot aan huid. Dit kunt u met behulp van plastische chirurgie laten corrigeren. De medische term hiervoor is dermolipectomie.

Bij een verslapping van de huid kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en het overschot aan huid weg te nemen.

Voor deze ingreep is een verblijf in het ziekenhuis aan te raden. Het verwijderen van overtollige huid en onderhuids (vet)weefsel kan dan  plaats vinden onder algehele narcose. Kort voor de operatie tekent de plastisch chirurg het weg te nemen huiddeel af. Het te behandelen gebied wordt door middel van liposuctie uitgedund, Hierna wordt met een ruime snede de resterende overtollige huid losgemaakt en verwijderd. Onderhuids vetweefsel dat niet door de liposuctie is verwijderd  wordt meegenomen. De wond wordt inwendig met oplosbare hechtingen gesloten. Bij ingreep een arm of been wordt ernaar gestreefd de snede aan de binnenzijde te laten vallen. Na de operatie worden slangetjes (drains) achter gelaten om het wondvocht af te voeren.

Iitteken

Bij ingreep een arm of been wordt ernaar gestreefd de snede aan de binnenzijde te laten vallen.Het litteken is zo groot of klein als het gebied wat geopereerd is.U krijgt advies mee hoe u de littekengenezing kan bevorderen.

Nazorg

Na de behandeling krijgt u speciale ‘drukkleding’ mee om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan. Deze kleding moet u gedurende 4 tot 6 weken dragen. Houd er rekening mee dat de eerste 24 uur nog wat ingebrachte vloeistof uit de wondjes kan lekken dus draag daarom oude of makkelijk wasbare kleding. U kunt een handdoek of celstofmatjes te gebruiken om het bed te beschermen.

Doorgaans kunt u na een week rust uw normale werkzaamheden weer oppakken, sportactiviteiten moet u echter 4 tot 6 weken vermijden.

De eerste poliklinische wondcontrole zal twee weken na de behandeling plaatsvinden. Het resultaat van de ingreep is dan al goed te zien, toch duurt het meestal 3 maanden voordat het definitieve resultaat is bereikt.

Liposuctie € 2.500,- narcose met dagopname

Liposuctie + verwijderen overtollige huid € volgt narcose met opname

U krijgt een persoonlijke offerte met de totale kosten toegezonden aansluitend aan het eerste consult (intakegesprek).